Kirjaudu sisään Question mark Facebook 64 Google 64 | FI EN
Kotikunta
Anna kotikuntasi, jotta voimme näyttää sinulle oman alueesi kysymykset ja tulokset.
Lisätty 12.2.2015
Alue Helsinki
Vastauksia 4835

Annetut vastaukset (4835 kpl)

Kyllä

Käyttäjät 72%
Ehdokkaat 70%
 
 

Ei

Käyttäjät 28%
Ehdokkaat 30%
 
 

Kommentit

Kannatan laadukkaita korkeita asuintaloja viherseinillä. Niiden avulla Helsingissä voi asua enemmän ihmisiä ja virkistysalueet sekä lentokenttä voidaan säilyttää.

Petrus Pennanen (Pir.) 13.04.2015

Malmin lentokentän alue voidaan hyödyntää paremmin. Sinne voisi rakentaa esim. kohtuuhintaisia vuokra- ja omistusasuntoja.

Welat Nehri (SDP) 9.04.2015

Ei ole mitään korvaajaa mielekkään lähellä.

Joonas Mäkinen (Pir.) 9.04.2015

Alueella voisi säilyttää ilmailua ja byggaa kämppiä. Alueen ympärillä on paikkoja joita voisi bygata ihan hyvin + valloitettu Östersundom. Jos jompi kumpi pitäisi bygata Flygis vs. Alueen vanhat skutsit, valitsen luonnollisesti flygiksen. Myös Tattarisuon tulevaisuus huolettaa siellä monen ihmisen duunit. Täytyisi myös selvittää miten hyvin ja kalliiksi kentälle tulee rakentaa, jos siihen päädytään. Kohtuuhintaista asumista tarvitaan toki lisää, mutta onko siihen mahdollista jos maata roudataan kuutiotolkulla Riksuun?

Sami (frank) Muttilainen (Vas.) 7.04.2015

Helsinki tarvitsee kipeästi rakennusmaata.

Kai Sadinmaa (Vas.) 5.04.2015

Malmin lentokentän tarpeellisuus on tiedossa, mutta se pystytään siirtämään etäämmäksi asutusalueista, ja vapautuva maa-alue voidaan ottaa asuntokäyttöön. Helsinki tarvitsee lisää asuntoja!

Kirsikka Moring (Vihr.) 4.04.2015

On kulttuuri historiallinen paikka ,säilytettävä .

Ilmi Pantsari-Virta (IPU) 1.04.2015

Se on historiallisesti tärkeä, näin arvelen. Kentän ympärille jää mukavasti viheraluetta, joka on Helsingissä tarpeen.

Paula Pennanen-Aitta (KD) 29.03.2015

Ei ole enää tarvitsemme. Voisi horjutus lähellä Vantaan lentokentälle lähellä

Elsayed Abouraya (STP) 22.03.2015

Olen suorittanut lentolupakirjan Malmin lentoasemalla. Malmin kenttä on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema ja tärkeä lentäjäkoulutuksen keskus. Pääkaupunkiin tarvitaan jatkossakin lentoasema.

Taru Päivike (Kesk.) 21.03.2015

Mielestäni Jarmo Niemisen laatima kompromissi vaikuttaa hyvältä. Yksi kiitotie säilyisi ja asuntoja saataisiin lisää.

Mika Ebeling (KD) 20.03.2015

Katso lisää http://www.korhola.com/lang/fi/2015/03/visioni-helsingista-kansainvalinen-metropoli/

Eija-Riitta Korhola (Kok.) 20.03.2015

Tämä kysymys taitaa kuulua kunnallisvaalien yhteyteen. Asiasta päättää Helsingin kaupungin valtuusto. Helsingille historiallisesti merkittävä kenttä. Turvallisuustekijät.

Petteri Hiienkoski (KD) 18.03.2015

Ehdottomasti.

Markku Saarikangas (PS) 18.03.2015

En tietenkään tahtoisi tänä päivänä perustaa lentokenttää keskelle kaupunkia. Kun Malmin kenttä on nyt maailman mitassakin harvinainen, 1930-luvulta asti käytössä ollut lentokenttä, ja kun lentoharrastajia riittää pääkaupunkiseudulla varmasti tulevaisuudessakin, on järkevää säilyttää sen alkuperäinen toiminta. Semminkin, kun kenttä lepää suopohjalla, jolle talot olisi paalutettava tukevasti - ja kalliisti. Helsinki-Vantaalla sattuvan suuronnettomuuden tai muun kriisitilanteen aikana Malmin kenttä saattaa osoittautua kullan arvoiseksi ja jopa pelastaa ihmishenkiä. Helsingin kaupungissa riittää rakennusmaata, vaikka historiallisesti merkittävä pienlentotoiminta saa jatkua. Myös perinteiset viheraluekokonaisuudet on turvattava tulevienkin sukupolvien käyttöön. Malmin lentokenttää ympäröi nyt monimuotoinen ekosysteemi ja suosittu kevytliikenneväylästö.

Marjatta Laiho 17.03.2015

Hyväksyn sen, että sinne kaavoitetaan asuntoja.

Ben Zyskowicz (Kok.) 17.03.2015

Ilmailualan koulutuksen kustannukset nousisivat merkittävästi, jos kenttä lakkautettaisiin.

Anne Majuri (Kesk.) 15.03.2015

Ilman muuta. Malmin kenttä voisi toimia hienona kaupunkilentokenttänä, samalla kun sen ympäristöä avataan muille toiminnoille. Koko kaupungin ei tarvitse olla vain asumiskonetta.

Laura Kolbe (Kesk.) 15.03.2015

Kyllä pitäisi säilyttää. Malmin lentokenttä on vanha hyvä traditio lennonharrastukseen ja muuhun ilmailutoimintaan.

Juhani Linnanheimo 13.03.2015

Tutkittavana on josko jonkinasteinen ilmailukäyttö olisi mahdollista asuntorakentamisen yhteydessä. Malmin kehittämistä varsinaisena lentokenttänä en kannata.

Sara Paavolainen (SDP) 12.03.2015

Kenttä on harrasteilmailulle keskeinen. Helsinkiin pystytään rakentamaan uusia asuntoja ilman Malmin kenttään koskemistakin.

Ahto Apajalahti (Pir.) 9.03.2015

Tilaa rakentamiselle on muuallakin, jos Helsingin kasvattaminen ylipäänsä on tarpeen.

Juha Oinonen (Pir.) 9.03.2015

Pienlentoliikenne tulee kasvamaan lähivuosikymmeninä EU:ssa 2-3-kertaiseksi. Olisi edusvastuutonta leikata Helsingin tulevaisuudelta siivet.

Jarmo Nieminen (Kok.) 8.03.2015

Helsingin seudun kakkoskenttä on siviili-ilmailulle ja ilmailukoulutukselle sopivassa paikassa. Jos se sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä pääkaupungista, sen merkitys varakenttänä ja Puolustusvoimien käytössä muuttuisi. Malmin kentän säilyttäminen ilmailukäytössä ei estä toisen siviilikentän avaamista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja sellainen olisi myös tarpeellinen. Toisaalta, jos Helsingin ns. lähimetsät rakennetaan täyteen asuntoja, jos Malmin kenttä vähentäisi tarvetta tähän, kentän ottaminen asuntorakentamisen käyttöön olisi perusteltua. Kulttuurihistoriallinen arvo on yksi hyvä peruste olla rakentamatta asuntoja kentän alueelle.

Terho Nikulainen (KD) 6.03.2015

Lähialueiden asukkaat on ohitettu päätöksenteossa.

Jaakob Happonen (KD) 5.03.2015

Malmia ei tulla tarvitsemaan rakennusmaaksi vielä vuosikymmeniin, jos koskaan.

Ville Hautakangas (Pir.) 5.03.2015

Ilmailuharrastus on toiminut Malmilla jo todella kauan ja katsoisin sen olevan tärkeää.

Juhani Linnanheimo (M2011) 4.03.2015

Suurella kaupungilla pitää olla varaa monimuotoisuuteen. Malmi on historiallinen paikka, joka on laajassa käytössä, toiseksi vilkkain kenttä Hki-Vantaan jälkeen. Maa on suoperäistä, ei parasta rakennusmaata, jota kyllä riittäisi pääkaupunkiseudulla. Pula on kaavoitusongelma eikä johdu tonttimaan puutteesta.

Tapani Ruokanen (Kok.) 2.03.2015

Asunto ensin, ei ole syytä pitää 2 milj € kuluja harrastus toimintaan.

René Hursti (PS) 2.03.2015

Malmin kenttä tarvitaan asumiskäyttöön.

Otso Kivekäs (Vihr.) 2.03.2015

Ilmailukoulutuksen ja -harrastuksen mahdollistamisen lisäksi Malmin lentokenttä on tärkeä myös työllistäjänä. Malmin lentokentän ympäristö on tärkeä paikallinen virkistysalue ja sillä on kulttuurihistoriallisten arvojen lisäksi myös luontoarvoa mm. linnuston suhteen. Kun otetaan huomioon, että korvaavaa paikkaa kevytilmailukentälle ei pääkaupunkiseudulta pystytä osoittamaan ja kenttäalue soveltuu soisen maastonsa takia huonosti rakentamiseen, on selvää, että kenttä tulisi säilyttää ja rakennusmaata etsiä muualta.

Nuutti Hyttinen (PS) 2.03.2015

Asuntojakin tarvitaan

Katriina (kati) Juva (Vihr.) 2.03.2015

Sehän pitäisi olla museoviraston hallussa kun se on historiallinen kenttä.

Jari Hämäläinen (IPU) 2.03.2015

Helsinki-Malmin lentokenttä on oikeastaan ainoa sopiva kenttä yksityis- ja pienlentokonetoiminnalle jos ajatellaan sijaintia, Helsingin alueen väkilukua ja kentällä jo olevaa toimintaa

Riikka Söyring (IPU) 1.03.2015

Malmin kenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Helsingissä on vapaata tonttimaata myös muualla. Lisäksi asuntoja pitäisi voida rakentaa ylöspäin eli tehdä kerrostaloista korkeampia.

Krista Juurikko (PS) 1.03.2015

Tiivistämistä pitäisi tehdä nykyisille asuntoalueille vaikka ylöspäin - ei poistamalla harrastus ja ulkoilualueita. Suomessa riittää tilaa asuntorakentamiseen myös muuallakin - esim Sipoosta Helsingille siirretyllä alueella ja Helsingin ympäryskunnissa.

Jyrki Valtias 1.03.2015

Malmin lentokenttä pitäisi ottaa asuntorakentamisen käyttöön. Helsingissä on pulaa etenkin pienemmistä asunnosta ja vuokrat ovat nousseet liian kalliiksi. Siksi uusia asuntoja tarvitaan kipeästi.

Ozan Yanar (Vihr.) 27.02.2015

EHDOTTOMASTI PITÄISI . Rakennusmaata on Helsingissä tarpeeksi ja joku raja rakentamisellakin Helsinkiin pitäisi olla.

Jorma Luotonen (IPU) 25.02.2015

Asuminen on tärkeämpää kuin pienen piirin harrastus.

Mikko Jokio (Vas.) 24.02.2015

Alue tarvitaan asuntorakentamisen käyttöön.

Petra Malin (Vas.) 24.02.2015

Aivan liian keskeinen sijainti noin ison maa-alueen vajaakäytölle.

Amos Ahola (Pir.) 24.02.2015

En kannata kaupunkilaisten saastuttamista ja enkä meluamista. Meillä on niin lähellä Helsinki Vantaa se riittäköön.

Karla Vainio (IPU) 24.02.2015

Siviili-ilmailu on eliittilaji. Helsinki tarvitsee asuntoja ja niille maapinta-alaa. Malmin terminaali voidaan säilyttää - sekä sopivan kokoinen helikopterikenttä - pelastus- yms. tarpeita varten.

Ilkka Luoma (IPU) 24.02.2015

Malmin kenttä ei tule säilymään ilmailukäytössä. Kiinteistöt on jo myyty Helsingin kaupungille ja valtiolla ei ole intressejä sen suhteen. Kentän upeat funkkisrakennukset tulee tietenkin suojella. Kentän melu- ja suoja-alueineen viemä tila on aivan valtaisa. Se on paremmassa käytössä asuntorakentamisessa. Helsingissä on huutava pula sekä hyvästä tonttimaasta että asunnoista. Korvaava kenttä tulee rakentaa Uudellemaalle. Pidän itse Mäntsälää varteenotettavana vaihtoehtona.

Hannu Oskala (Vihr.) 22.02.2015

Malmin lentokenttää tulee rakentamisen sijaan kehittää entisestään palvelemaan lisääntyvän lentoliikenteen tarpeita.

Tom Packalén (PS) 20.02.2015

Asuntotilanne Helsingissä on vaikea. Malmin kannalta lentokentästä luopuminen mahdollistaa Malmin kehittymisen Helsingin keskeisenä keskuksena.

Mirka Vainikka (SDP) 18.02.2015

Valtio on ilmoittanut että sillä ei ole kiinnostusta (lue: varaa) kentän pyörittämiseen. Helsingillä ei ole varoja antaa kenttää harrastukäyttöön muodollisella vuokralla. Asunnoista on kova pula, minkä takia asuminen Helsingissä on niin kallista. Vaikka tunnustan kentän kulttuuriarvot (ja haluan säästää siistä muistumia) katson että kenttä on paljon helpommin uhrattavissa asunnoile kuin monet luontokohteet joita myäös uhkaa rakentaminen edellä mainistuista syistä.

Tuomas Rantanen (Vihr.) 18.02.2015

Muutama pörräävä kone keskustassa valtavalla alueella. Ei mitään järkeä. Alue asuntokäyttöön.

Markku Penttilä (M2011) 16.02.2015

Malmin lentoaseman tuhoaminen on lyhytnäköinen ja hullu päätös, jossa on kyse pelkästä arvovaltataistelusta.

Jarmo Keto (PS) 15.02.2015

Ilmailun lisäksi pitäisi myös tutkia uusien asuntojen rakentaminen lentokentän ympäristöön.

Markku Vuorinen (Kesk.) 12.02.2015